maanantai 2. tammikuuta 2012

Kohti pieniä iloja

Olen kolmekymppinen nainen mukavassa työssä. Naimisissa, lapsi, omakotitalo, auto, purjevene... Haaveeni on myydä lähes kaikki mitä omistamme. Ostaa pieni maanpala järven rannalta ja rakentaa sinne pieni hirsimökki, jonne muuttaisimme elämään pienempää elämää. Hullua eikö?

Unelma syntyi, kun työkaverini sai burn-outin. Aloin miettiä omaa elämääni osakkeenomistajien palvelijana ja sitä kaikkea, mitä saan vastineeksi; rahaa. Rahalla saan laskut maksettua, ihania vaatteita, kenkiä, laukkuja, elektroniikkaa, kuntosalikortteja ja jos oikein kovasti säästän - etelänmatkan! Totuus kuitenkin on, että etelänmatkan jälkeen paluu arkeen on aina edessä. Viime kesänä ostettu mekko ei näytä enää hyvältä ensi kesänä ja uuden karhea digikamera hajoaa heti takuun päättyessä. Raha ei tuo onnea, rahan tekeminen tekee minut väsyneeksi ja kärttyisäksi - miksi siis tekisin sitä yhtään enempää kuin oikeasti tarvitsen? Mitä minä oikeastaan loppujen lopuksi tarvitsen?

Tervetuloa seuraamaan matkaani uudenlaiseen elämään. Luvassa on pohdintoja, kokeiluja, uusien taitojen opettelua ja toivottavasti ekologisempaa elämää aina vain pienemmässä mittakaavassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti