keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tosielämän kokeiluja: hienhaju pois vaatteista etikalla

Kun tässä nyt haaveillaan täydellisestä elämänmuutoksesta, päätin heti rohkeasti kokeilla keinoja säästyä mm. uusien vaatteiden ostamiselta. Minulla on kaapissa kasa t-paitoja, joihin on kuuman kesän jäljiltä pinttynyt hienhaju. Siis se sellainen, joka haisee "puhtaassa" paidassa vienosti pistävältä tai tunkkaiselta, mutta kun paidan pukee päälle ja sitä käyttää päivän, ei enää halua mennä kenenkään viereen saastuttamaan ilmatilaa.

Olen ennen heittänyt tämmöiset paidat tylysti roskiin ja ostanut uusia tilalle. Nyt halusin toimia toisin, ihan siitäkin syystä, että t-paitojen joukossa oli yksi lempipaidoistani! Kävin siis kaupassa ostamassa väkiviinaetikkaa.Etikkaa sekoitettiin netistä löytyneiden ohjeiden mukaisesti 0.5 dl viiteen litraan vettä. Vaatteet jätettiin likoamaan seokseen noin puoleksi tunniksi (itselläni meni 45 min, sekoittelin myös välillä). Sen jälkeen suoraan pesukoneeseen ja.... raikasta tuli! Oikein yllätyin! Joukossa ei ollut aivan pahimpia hikipaitoja mitä minulla on ollut, mutta todellakin aion käyttää tätä konstia vastaisuudessakin. Netissä vihjaistiin myös, että etikkaa voisi käyttää myös korkillisen - max. kahvikupillisen verran huuhteluaineena. Se ehkäisisi hienhajun pinttymistä vaatteisiin.

Ja kuinka paljon nyt sitten säästin rahaa tuolla puolella desillä etikkaa? Useamman kympin, kun sain pestyä yhteensä kolme t-paitaa ja yhden pitkähihaisen paidan. Mahtava tunne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti