lauantai 4. helmikuuta 2012

Ammatteja, jotka sopisivat uuteen elämäntapaan

Olen pohtinut paljon erilaisia ammatteja, joista olisi iloa tässä elämänmuutoksessa. Olen aika kyllästynyt nykyiseen työhöni - tai ehkä kyllästynyt on väärä sana. Pettynyt ennemminkin. Moni ystävä on työssään väsähtänyt ja terveytensä menettänyt. Uskon, että sama väsymys painaa minuakin ja on osaltaan edesauttanut tähän tilanteeseen päätymistä. Siksi tuntuukin niin vapauttavalta miettiä vaihtoehtoja. Jo pelkkä ajatus muutoksesta auttaa jaksamaan ja kantaa eteenpäin.

Jos vaihtaisin tämän uuden elämäntavan vuoksi alaa, sen olisi mahdollistettava mahdollisimman hyvin osa-aikainen työnteko, mutta työllisyyden olisi oltava kuitenkin riittävän hyvä myös täyspäiväiseen työskentelyyn. Hyviä vaihtoehtoja on noussut esiin lähinnä yksi. Sairaanhoitaja. Heistä on pulaa ja opittuani työn kunnolla, voisin alkaa tuurajaksi - tekemään vuoroja silloin tällöin, vaikka sitten viikonloppuisin ja öisin. Mietin myös kaupan kassalle menemistä, siistijän ammattia ja jopa yrittäjyyttä, mutta näistä tuo sairaanhoitaja ehkä kuitenkin kolahtaa minulle kaikkein parhaiten.

Kääntöpuolena on se, että opiskelut kestävä 3.5 vuotta. Se on pitkä aika olla näin aikuisena ja perheellisenä ilman mitään taloudellista tukea ja turvaa. Käsittääkseni kun opintotukea ei saa, mikäli on opintotukikuukautensa jo käyttänyt. Minulla on niitä jäljellä vain reiluksi vuodeksi. Pitäisi siis säästää rahaa opiskelua varten ja mahdollisesti tehdä vielä töitäkin kaikki kesät. Heh, siinä olisikin vanhoilla työkavereilla ihmettelemistä.

"Mitäs se A nykyään tekee?"
"Näin sen myymässä mansikoita torilla, oli kuulemma itse poiminut kesätyökseen."

:D

2 kommenttia:

  1. Olen miettinyt ihan samoja kysymyksiä. Uuden ammatin löytäminen ei ole helpoimpia asioita.

    Aikuiskoulutustukea voi muistaakseni hakea, jos on ollut töissä 8 vuotta ja niistä yhden vuoden saman työnantajan palveluksessa.

    Perushoitajalla on myyös lyhyempi koulutus kuin sairaanhoitajalla ja heistä lienee yhtä kova kysyntä.

    VastaaPoista
  2. Tuo aikuiskoulutustuki voisi ehkä tulla kyseeseen. Pitääkin tarkistaa asia. Tänään tuli nimittäin viesti YT-neuvotteluiden alkamisesta, joten pahimmassa (parhaassa?) tapauksessa pyörät pitää laittaa jo pian pyörimään!

    VastaaPoista