tiistai 14. helmikuuta 2012

Elämänmuutos ja ne pienet päätökset

Alkuvuodesta lehdet ja internet pursuilivat artikkeleita, joissa ihmisiä kannustettiin elämänmuutokseen eli painonpudotukseen tai esimerkiksi liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Löysin Ellit sivustolta artikkelin, joka pukee hyvin sanoiksi ne periaatteet, joita olen yrittänyt noudattaa tässä omassa elämänmuutoksessani. Pienillä päätöksillä kohti kokonaisvaltaista muutosta. Artikkelissa puhutaan laihduttamisesta, mutta kohtuullistaa voi myös omaa kulutustaan. Askel kerrallaan.

Viimeaikoina olen tehnyt pieniä päätöksiä ostaa mm. talviurheiluvälineet käytettynä, korjata farkut paikkaamalla sen sijaan, että ostaisin uudet sekä vaihtaa joka iltaiset(!) irtokarkit pähkinöihin tavoitteenani vähentää sokerinkulutustani. Olen alkanut epäillä olevani sokerista riippuvainen, kun joka päivä on pakko saada limpparia ja tuollaisiin pieniin mielitekoihin palaa kuukausitasolla loppujen lopuksi paljon rahaa.

Joku saattaa ajatella näistä muutoksista, että noinhan minä elän, mitä kummallista tuossa on. Siinäpä se. Elämäni on ollut niin materialistista, että esimerkiksi juuri käytettyjen suksien ostaminen olisi ollut suorastaan kauhistus! Mistä niitä saa? Miten voi olla varma, että ne ovat hyvässä kunnossa? Osaanko ostaa oikean kokoiset ilman asiantuntevaa myyjää? Vaan kummasti nuokin "ongelmat" pystyi selättämään kun tarttui toimeen. En ole laskenut kuinka paljon olen kaiken kaikkiaan säästänyt rahaa alkuvuodesta laskien. Loppujen lopuksi en varmasti kauheasti, sillä repsahduksiakin on tapahtunut. Niistä voisinkin kirjoittaa ihan oman postauksensa!

2 kommenttia:

  1. Juuri niinhän se lähtee liikkeelle, pienin päätöksin.

    Itse aloin viime vuoden puolella entisestään niukentamaan rahanmenoa ja lisäämään säästämistä ja yllättävän hyvin kaikki on sujunut.

    VastaaPoista
  2. Juu. Ja näitä asioita pyöritellessään sitä oikeastaan vasta huomaakin, että kuinka paljon rahaa valuu sormien läpi ihan turhiinkin asioihin. Miten ihminen voikin näin sokeutua markkinavoimien edessä.

    VastaaPoista