perjantai 10. helmikuuta 2012

YT-neuvotteluiden riemua

Joku aika sitten kommenttipuolella mainitsin, että yrityksessämme on aloitettu YT-neuvottelut. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, eikä myöskään viimeinen. Tällä kertaa en kuitenkaan ole niin paniikissa kuin tavallisesti. Johtuneeko siitä, että olen mielessäni jo valmistautunut elintason laskuun? Siitä, että jonkinlainen suunnitelma jo on? En tiedä, mutta salaa ehkä jopa toivon, että saisin potkut. Sitten olisi pakko tehdä päätöksiä ja muuttaa elämäänsä. Minä kun työskentelen sellaisella alalla, että töitä on vaikea löytää Helsingin ulkopuolelta ja toisinaan tuntuu, että olen vähän tippunut jo junastakin. Valmistumisesta on kymmenen vuotta ja yritys, jolle työskentelen, ei kulje tekniikan kärjessä tällä saralla, joten en tiedä uusimmista tekniikoista ja teknologioista mitään. Toki sitä voisi vapaa-ajallaan opiskella, mutta aikaa ei tunnu olevan riittämiin muutenkaan. Olen siis putoamassa tahtomattani kelkasta ja ikää on ruhtinaalliset kolmekymmentä. En lainkaan ihmettele, että monet väsyvät työelämään ja päätyvät jopa sairaseläkkeelle. Minäkin alan olla väsynyt.

Jos olisin yhä nuori ja viisas, tekisin toisenlaisia ammattivalintoja. En hankkiutuisi näin nopeasti kehittyvälle alalle, tai jos jostain syystä haluaisin niin tehdä, vaihtaisin firmaa tasaisin väliajoin, jotta ammattitaitoni pysyisi vireänä. Nyt olen jämähtänyt mukavaan työhön, jonka osaan ja jos joudun lähtemään, ammattitaitoni ei riitä suurimpaan osaan tarjolla olevista työpaikoista ja niitä loppupaikkoja hakevat vastavalmistuneet ym. jotka takuulla kiilaavat "lapsentekoiässä" olevan naisen ohi.

Huh. Kylläpä tulevaisuus näyttää valoisalta.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Olen samaa mieltä siitä, että koska olet jo mielessäsi valmistautunut elintason laskuun, niin ajatus ei siksi tunnu niin pahalta. Ja jos jää työttömäksi, niin saa korvausta ja pääsee työkkärin maksamiin koulutuksiin ja opiskelemaan vaikka uutta ammattia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Eiköhän tämä tästä, tavalla tai toisella :)

    VastaaPoista