sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Arkea kaksiossa

Arki pienessä kaksiossamme on alkanut asettua kohdilleen. Tavaraa on runsaasti, mutta yllättävän hyvin olemme sinne silti mahtuneet. Mies haaveilee kolmiosta, mutta meillä ei ole siihen tällä hetkellä varaa ja toistaiseksi kaikki on paremmin kuin hyvin. En tiedä miten käy siinä vaiheessa, kun tyttäremme tulee murrosikään. Haluaisiko sitä sitten kukin enemmän tilaa ympärilleen? Turha kai sitä on murehtia etukäteen.

Tässä muuten kämppämme suurpiirteinen pohjapiirros - jos se jotain sattuisi kiinnostamaan. Tuolla asustelee kolme ihmistä ja kolme eläintä (kaksi kissaa ja koira) sulassa sovussa. Ainakin toistaiseksi.


Lähiruokakauppamme on Lidl ja se on opettanut kuinka paljon pienempi ruokakauppalasku voi olla. Ostimme ennen CocaColaa ja Pepsiä, Valion maitoa yms. mutta huonontunut rahatilanne on pakottanut käyttämäään Lidlin omia merkkejä - ja tekemään säästöä! En voisi enää kuvitellakaan ostavani CocaColaa tai Pepsiä, kun Lidlin oma tuote maksaa  0.6 euroa litralta ja maistuu ihan yhtä hyvältä. Lapselta tulee asiasta välillä palautetta. Hän on kovin merkkiuskollinen kaikelle sellaiselle, mikä näkyy TV:ssä ja mainoksissa - mutta keskustelemalla hänestäkin on alkanut tulla kriittisempi kaikkea sitä kohtaan mitä media meille syöttää.

Säästeliäästi eläminen on meille yhä todella ajankohtaista, sillä minulle selvisi taannoin, että olen saamassa epämiellyttävän veroylläyksen tänä vuonna. Kyllähän se olisi pitänyt olla tiedossa, mutta viime vuosi meni jotenkin niin sumussa, etten silloin ajatellut asiaa lainkaan. Nyt pitää sitten saada muutama tonni sivuun sitä varten. Huhheijaa, mutta kyllä tästä selvitään! On pakko!

4 kommenttia:

 1. Asunnon pohja näyttää toimivalta.

  tsemppiä ja voimia säästämisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi kannustuksesta, jälleen kerran! Pahin vaihe säästämisen opettelussa taitaa onneksi olla jo ohi, kun heräteostokset on saatu kuriin ;)

   Poista
 2. Ihailen toimintaanne kovasti! Meillä on samansuuntaisia suunnitelmia, mutta paljon helpompaa varmasti kahden aikuisen kesken. Mielenkiintoista ja opettavaista on seurata teidän elämäänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että meitä pienestä elämästä haaveilevia on enemmänkin! Ei tunne itseään ihan niin hulluksi :) Siihen saa nimittäin varautua pienempään asuntoon muuttaessa, että ihmiset eivät ymmärrä miksi joku tekisi niin.

   Poista