maanantai 15. huhtikuuta 2013

"Onko teillä pelivelkoja?" Uteli sukulainen teeskennellyn hienovaraisesti

Edellisistä kommenteista innostuneena ajattelin laittaa ylös pari sanaa siitä miten vaikeaa tämä pienen elämän aloittaminen on ollut lähipiirillemme. Aikaisemmin jo kirjoittelin, että meitä on pidetty ihan hulluina, mutta nyt kun aikaa on kulunut enemmän - on paljastunut että mitä kaikkea meistä suljettujen ovien takana oikein puhutaankaan. Joissakin piireissä on ajateltu, että jompi kumpi meistä on alkanut tehdä järjestelyitä avioeron varalle (pienempi kämppä hankittuna, nyt ei tarvitse kuin potkaista toinen ulos).Suosituin teoria taitaa kuitenkin olla, että myimme talomme ja muutimme tähän vuokralle maksaaksemme ulosotossa olevia velkojamme. Tai että olemme muuten vaan onnistuneet möhlimään rahan kanssa niin pahasti, että meidän oli pakko myydä talomme, koska minkä vuoksi kukaan muuten muuttaisi omakotitalosta pieneen kaksioon ja vielä kerrostaloon!

Alkuun yritin tehdä kaikille selväksi, että emme ole eroamassa, omistamme asuntomme ja vaikka meillä onkin edessämme tiukka vuosi - olisimme taloudellisesti pystyneet asumaan vanhassakin osoitteessamme. Enää en jaksa. Lähimmät ystävämme ymmärtävät muutoksen ja sen syyt.  Sukulaisille tämä on paljon hankalampaa. Ehkä se johtuu siitä, että monet heistä eivät tunne meitä tarpeeksi hyvin? Välillä kuitenkin tuntuu, että puheet ovat todella pahantahtoisia - vahingoniloisia suorastaan, kun ajatellaan, että meillä menee tavalla tai toisella kehnosti ja sitten mässäillään noilla juoruilla, eikä vaivauduta kysymään asioiden todellista laitaa ennen kuin vasta kuukausien päästä.

Pitäisi päästä sellaiseen tilaan, että voisi jättää nuo puheet ja huhut omaan arvoonsa. Oman typeryytensä he  vain tuossa todistavat - vaan niin olen herkkähipiäinen kuitenkin, että en haluaisi tuollaisia juttuja meistä puhuttavan.

Ja pahintahan tässä on se, että tämä kerrostalo on vasta alkusoittoa. Mitähän mahtavat sanoa siinä vaiheessa, jos todella toteutamme sen suurimman haaveen ja muutamme keskelle korpea? Alkavatko sitten puhua, että:  "Siellä ne piileskelevät verottajalta, kun eivät saaneet velkojaan maksuun."

Ush!2 kommenttia:

  1. Tavanomaisesta poikkeavien ratkaisujen tekijät hämmentävät muita. Miten joku uskaltaakin (tehdä jotakin sellaista, mistä itsekin on joskus haaveilut). Pakko on mielessä keksiä jokin muu selitys kuin että he olisivat sen vapaaehtoisesti tehneet.

    Älä välitä. Tsemppiä! Joskus on parempi lähteä umpihankeen tekemään omaa latua, kuin kulkea muiden polkuja.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista